Recept: Det Godaste Brödet.

Haha, klart att ni ska få receptet på det godaste brödet någonsin! Jag kände mig bara lite lat igår – vi fick receptet av svärmor via telefon på väg till affären, och det är hastigt nedklottrat på baksidan av ett IKEA-kvitto. Men nu ska jag ta mig samman och skriva ner det (hoppas bara att jag kan tyda min handstil idag också).

Man behöver:

2 avlånga bakformar

1 liter vetemjöl
8 dl dinkelmjöl fullkorn
1 liter A-fil
1 dl lingonsylt
2 dl mörk sirap
2 dl russin
2 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
1 msk sesamfrön

Så gjorde vi:

– Först kladdade Ronnie lite matolja i brödformarna med hushållspapper, för vi tänkte att det var en bra idé, men jag vet inte om det behövdes.

– Sedan rörde vi ihop precis alla ingredienser utom sesamfröna till en smet.

– När allt verkade ordentligt blandat fördelade vi smeten i de två formarna och strödde sesamfrön ovanpå.

– Till sist gräddade vi bröden i två timmar längst ner i ugnen i 150°C.

– När de två timmarna gått lät vi bröden stå och kallna i sina formar en stund, då blir de tydligen lättare att skära.

Och ja, sedan åt vi så många mackor vi orkade! Brödet funkar alldeles utmärkt att frysa, är fantastiskt med de flesta pålägg, men brie och aprikosmarmelad… det är bara… alltså, godare blir det inte.

Brödet är alltså extremt enkelt att göra, även om det behövs ungefär en miljon ingredienser. Man bara rör ihop smeten med en slev i en jättebunke, det ska inte stå och jäsa eller någonting utan sköter allt det där i ugnen.

Så, slut på mitt första riktigt husliga blogginlägg någonsin. Baka lugnt!


Advertisements

Om annikamarklund

Kattgalen lantis med författarambitioner.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Recept: Det Godaste Brödet.

  1. Sara skriver:

    Mums! Jag älskar bröd på bikarbonat och filmjölk. Det är verkligen galet gott! Som godis. Nästan.

  2. Tanja skriver:

    Mitt bästa bröd är gjort efter samma princip: en miljon ingredienser och ingen jäsning. Bara att kladda ihop och grädda. Nackdelen är väl bara att det är Ernst kirschnånting som hittat på det… :Phttp://www.recept.nu/1.279648/ernst_kirchsteiger/matbrod/mjol/ernst_underbara_enkla_julbrod

  3. Nova skriver:

    Hej! Kollar din blogg lite då och då. Ville bara tipsa om en jättebra sajt jag nyligen upptäckt. http://www.trendnu.se

  4. tanja igen skriver:

    Lägg till ”julbrod” så funkar länken… kan med fördel ätas året om, för så himla juligt är det inte 🙂

  5. Becky. skriver:

    Det ska jag testa! Tusen takk för tipset.Brukar du förresten se Robyn i dina nya hoods? 😉

  6. sandra skriver:

    Bakade ditt bröd i går och måste tacka för ett väldigt bra tips. Det blev verkligen hur gott som helst 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s