Måste tro att du snart kommer hem.

annika.jpg

För några veckor sedan blev jag tillfrågad om att skriva en text för Rosa Bandet-insamlingen. Eftersom jag råkar vara smått besatt av att samla in pengar till Cancerfonden var det knappast som att jag tvekade.

När jag skrivit och skickat in texten grät jag i jag-vet-inte-hur-många timmar. Kanske var det dagar.

Idag ligger den uppe i Kontantens uttagsautomater och på nätet, och jag kan inte ens avgöra om den är bra eller inte. Men den gör nästan lika ont för mig att läsa som den gjorde att skriva, så jag antar att den fyller sin funktion: att berätta om tomrummet efter den man älskar. Att påminna om att cancern dödar, utan urskiljning eller nåd. Att ingen går säker. Att det inte går att älska en människa frisk. Att inte ens de starkaste av de starka orkar hur mycket som helst.

Läs texten här.

”Utan dig har allt avstannat.
Jag duschar och borstar tänderna, kokar pasta och äter den, skriver mina texter och pratar om vädret med grannarna eftersom jag måste.
Ibland ler jag, skrattar till och med, eftersom jag borde.
Men det är inte verkligt.
Jag imiterar ett liv, eftersom det måste gå vidare.
Jag vet bara inte hur.”

Annonser

Om annikamarklund

Kattgalen lantis med författarambitioner.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Måste tro att du snart kommer hem.

 1. LuddesMorsa skriver:

  Tack för Ditt engagemang! Många fler som Du behövs!

 2. Alina skriver:

  Hur bra skrivet som helst, hur sorgligt som helst! ❤

 3. Anna skriver:

  Den finaste och mest smärtsamma text jag läst, hjärtat.I morgon kommer CSN och jag ska sätta in allt som är kvar från den här månaden på Cancerfondens konto. För Fanny.

 4. Elin skriver:

  Det var en jättefin text! Hoppas att du ska må lite bättre snart. Du skriver så man får ont. Det här får mig lite att längta efter att du ska komma ut med en bok. Man blir lite smått beroende av att läsa dina ord.

 5. rumlan skriver:

  Du är helt otrolig. Kom bara ihåg att försöka vara försiktig och ta hand om dig själv också. Kärlek ❤ !

 6. Sofia skriver:

  Dina texter träffar mig rakt i hjärtat. Jag läser igen och igen.Du skriver helt fantastiskt, så otroligt äkta och sant.Det här var nog bland den finaste text jag läst om sorgen att förlora någonmen också om att beskriva den finaste vänskap.Kram.

 7. lina skriver:

  Jag ska strax ikväg och köpa middag. Istället för att gå ner till Ica så cyklar jag till Willys istället där jag vet att de har en Kontanten-automat som jag kan hämta ut pengar ifrån.<3

 8. moa skriver:

  fy fan vad ont det gör.

 9. Petertoo999 skriver:

  Ja, hur går man vidare när man förlorar någon man älskar…Ont ont ont..Jag förlorade själv en flickvän som jag hade 3 barn med, nu fördjupar jag inte mig i hur det kändes. Men en sak jag stör mig på, när min flickvän gick bort då satt jag och mina barn i flera dagar för och bestämma gravsten, till slut kom vi fram till att vi ville ha en hjärtformad sten, med en liten fågel på..Natursten skulle det vara också..Sen så gick tiden, jag fick ligga inne på sjukhus ett tag..Sen så när vi skulle få stenen, och de satt den på plats, då visade de sig att stenen var svart…???? Enligt alla papper så skulle den vara naturfärgad, med de hade gjort ett misstag..Nu hade jag inte kraft och ork och opponera mig, så jag lät det vara..Men fan vad jag stör mig på det. En vacker dag så byter jag ut stenen, så enkelt är det! Ett svart hjärta, vem fan vill ha det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s