Om kärlek.

14.jpg

Är du i ett förhållande? Ja. Med Ronnie.

Har du kysst någon idag? Nej, men pappas hund Lucy har slickat mina fötter ungefär sextio gånger medan jag suttit på verandan och läst. Hon hajar inte riktigt vad man gör och inte gör.

När går gränsen vid otrohet? Jag tycker inte att ”gränser” är så intressanta att fundera över. Jag gör inget jag tror att Ronnie skulle ta illa upp över, och jag förväntar mig att han visar mig samma respekt. Ibland tror man kanske fel och då får man reda ut varför det blev så (alltså om man själv hade tyckt att något är helt okej och trodde att den man är kär i tänker likadant), men efter ett tag lär man sig ju vad som är okej för den andra.

Är du romantisk?
Obotligt.

Hur skulle du beskriva den perfekta pojkvännen? Någon jag älskar av hela mitt hjärta och som älskar mig lika mycket tillbaka.

Hur skulle du beskriva dig själv som flickvän? Jag kan inte vara någon annan än den jag är. Men den jag är tillsammans med tycker förhoppningsvis att det är just sådan jag ska vara.

Vad är viktigt i ett förhållande? Ömsesidig respekt, ansvarstagande, att man älskar varandra gränslöst. Att man vill ungefär samma saker, att man väljer sina strider, att man kan prata med varandra i evigheters evighet och hela tiden utvecklas och lära sig nya saker av och om varandra. Att man har roligt, får vara sig själv, att man känner sig som bättre människor när man får vara tillsammans. Att man alltid, alltid finns där och stöttar i med- och motgångar. Att man aldrig känner sig att man måste begränsa sig, göra sig till eller förändra sig.

Har du gråtit framför någon du tyckt om någon gång? Nästan varje dag.

Har du lekt med någons känslor? Tyvärr. Jag har gjort mycket dumt, mycket jag ångrar.


Hur många har du varit ihop med?
Ganska många.

Hur länge höll ditt längsta förhållande? Det här är mitt längsta.

Hur länge var ditt kortaste? Tio minuter?

Vill du vara singel eller ha ett förhållande? Jag hoppas att jag och Ronnie får vara med varandra föralltid.

Är du en bra pojk/flickvän? Det tror jag.

Vem sov du senast bredvid (av det motsatta könet)? Förutom Ronnie så sov jag i min kompis Josus bäddsoffa härom veckan (han sov i sin loftsäng). Vet inte om det räknas.

Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? Mamma var nitton, pappa… tjugofyra, tror jag.

Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn? Absolut. Jag planerar att tatuera in en kärleks namn snart. Skulle kunna tatuera in Ronnies också om det vore så, men han finns ju här hos mig i livet, så det känns inte så nödvändigt.

Har du mest blivit dumpad eller dumpat? Dumpat.

Hatar du ditt ex? Vilket av dem? Jag har ex jag verkligen tycker om, ex jag är likgiltig inför och ex jag önskar att jag aldrig träffat.

Har du velat bli tillsammans med ditt ex igen? Ett av dem, ja. Jag var ledsen och förvirrad och ensam och förträngde allt det dåliga. Såhär i efterhand är jag väldigt glad att han inte ville ha mig tillbaka, det var tillräckligt jobbigt att göra slut en gång.

Har du kvar någonting från dina gamla förhållanden? Säkert hur mycket som helst, förhållanden och livet går ju liksom in i varandra.

När du vill ha någon, vad gör du? Ser till att prata/maila massor med personen i fråga, så att han eller hon inser hur grym jag är och hur perfekta vi vore för varandra!

Bästa raggningsrepliken? Tja, inte ”hörru, du ska bjuda mig på en drink, din mamma är ju miljonär” i alla fall.

Hur skulle den perfekta dejten se ut? Först vill jag äta frukost på italienskt kafé, sen gå på zoo, sen se en film (kanske An Education) på bio, sen äta skaldjur och dricka champagne och prata hela hela hela natten. Promenera hemåt tillsammans i soluppgången. Vadå, den perfekta dejten var det ju, då får det väl vara lite extravagant?

Vem är den viktigaste personen av motsatt kön i ditt liv? Gissa!

Om mannen i ditt liv skulle du vara otrogen, vad skulle du göra då? Vill man leva tillsammans i resten av livet känns det som att det inte är helt otänkbart att någon gör ett misstag. För mig skulle det inte behöva betyda slutet på relationen, men det tyder tveklöst på att någonting är fel i relationen. Blir han kär i en annan får han gå, det skulle jag inte klara.

Vill du gifta dig? Varför/Varför inte? 
Ja, det vill jag. Jag vill fira att vi älskar varandra, jag vill att vi delar efternamn, att vi är en enhet mot världen. Och så vill jag ha fin klänning och rolig fest!

Vill du ha barn?  Ord kan inte beskriva hur mycket jag längtar.

Blir du lätt kär? Absolut inte.

Vad faller du för?  Intelligens, begåvning, kreativitet, självdistans, barnslig humor och värderingar liknande mina. Den gemensamma nämnaren mellan de jag varit otroligt kär i är att de verkligen brinner för det de gör (och är bra på det). Att de är hundraprocentigt seriösa i sitt arbete och är fruktansvärt roliga och tramsiga när de inte jobbar.

Vad är det mest avtändande du vet? Människoförakt, inkompetens, posörer som ser ner på andra som inte lever i deras plastiga fantasivärld.

Hur viktigt är det att man har något gemensamt? Oj, något ska man nog ha gemensamt, det tror jag! Om det så bara är samma humor eller samma sexuella böjelse (typ). Vad gäller mig och Ronnie är jag helt säker på att anledningen till att vi passar så bra ihop är att vi har nästan allt gemensamt. Jag kan prata med honom från morgon till natt varje dag utan att någonsin bli uttråkad. Det vi inte har gemensamt är kärleken till fotboll och fotbollstevespel respektive America’s Next Top Model (gissa vem som gillar vad? Japp, så genusstereotypa är vi, synd men sånt är’e). Jag och Fanny hade faktiskt i stort sett alls gemensamt, det fanns ingenting hon ville prata om som jag inte var sjukt intresserad av och tvärtom. Jag går sönder av saknad varje sekund, varje minut, hela jävla tiden.

Har du fått ditt hjärta krossat? Jag har varit olyckligt kär, jag har blivit illa behandlad i relationer, jag har blivit bedragen och nobbad, men jag skulle faktiskt inte vilja säga att jag fått mitt hjärta krossat. Det har aldrig varit tillräckligt ”på riktigt” ännu, jag sparar de orden tills de verkligen betyder något (och hoppa
s att jag slipper).

Hur raggar du? Det har jag nog aldrig gjort.

Har du en ”utseendetyp” hos killar? Inte det minsta. Mina pojkvänner har varit löjligt olika varandra, de flickor jag fallit för också. Jag vet att det låter präktigt och skenheligt, men utseende betyder i stort sett ingenting för mig. Är jag kär tycker jag att personen jag älskar är den vackraste jag någonsin sett.

Vem var din första kärlek? Nick Carter. Eller nej förresten, Zack i ”Pang i plugget”. På den tiden hade jag definitivt en utseendetyp!

Vad tycker du om att ligga på första dejten? Det är la gött!

Vad tycker du om one night stands?
Har aldrig haft ett bra.

Är kärlek allt i livet? Definitivt. Det finns såklart annat som är viktigt, men finns inte kärleken där är ingenting någonting värt. Men det handlar ju inte bara om romantisk kärlek. Jag tror att jag behöver inneslutas i ett nät av kärlek för att må bra: kärleken till familjen, vännerna, skrivandet, hemmet, djuren, allt. När Fanny dog slets nätet sönder i trasor, hålen efter henne går aldrig att laga, hon genomsyrade allt och utan henne… utan henne har allt krackelerat, pulvriserats, raserats, upplösts. Det enda jag kan göra är att hålla hårt i de andra jag älskar och hoppas på att det en dag ska spinnas ett nytt nät kring mig, ett där hon saknas oändligt men som ändå håller ihop, värmer och skyddar mig.

Den här listan snodde jag av Niotillfem-Sandra, eftersom det är natt i Los Angeles och jag är hur trött som helst men har en ledsen klump i magen eller hjärtat som gör att jag inte kan sova. Nu ska jag göra ett nytt försök.

(Svara gärna på frågorna och länka till inlägget i kommentarerna, jag vill ju läsa!)

Annonser

Om annikamarklund

Kattgalen lantis med författarambitioner.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Om kärlek.

 1. Kajsa skriver:

  Jag älskar listor! Har ju ingen blogg så du får mina svar här istället.Är du i ett förhållande? Ja, med finaste Lars.Har du kysst någon idag? Nej, kärleken hade redan gått till jobbet när jag vaknade.När går gränsen vid otrohet? Svårt att sätta en gräns… Gränsen går väl när man sviker så hårt att det inte går att reparera. Är du romantisk? Extremt romantisk!Hur skulle du beskriva den perfekta pojkvännen? Någon som älskar mig lika mycket som jag älskar honom. Någon som är förstående och som finns där. Alltid. Även när det kanske inte är självklart. Hur skulle du beskriva dig själv som flickvän? Jag kan vara världens bästa flickvän, gillar att överraska och jag är oerhört duktig på att ge fina ord och uppskatta. Sedan finns det ju dagar när jag kanske mest är en riktig surkärring, men jag är aldrig långsint. Jag är som jag är, men för det mesta tror jag att det är en bra grej.Vad är viktigt i ett förhållande? Förståelse. Massa kärlek så klart. För mig känns det viktigt att det är vi, tillsammans. Vi mot världen kanske? Jag vill kunna vara mig själv och jag vill att man ska kunna prata. Man måste alltid kunna prata med varandra. Glädje är också viktigt. Har du gråtit framför någon du tyckt om någon gång? Ja, många många gånger.Har du lekt med någons känslor? Ja, tyvärr. Det var nog mest så att jag behövde uppmärksamheten, jag var aldrig ens en gnutta intresserad. Trodde att jag behövde den bekräftelsen. Nu är jag mest äcklad över hela den situationen. Fy.Hur många har du varit ihop med? Inte många alls. Det här är mitt tredje förhållande.Hur länge höll ditt längsta förhållande? Det första höll i fyra år, det andra i ett år och detta är det längsta… på 4,5 år! Och många många år till ska det bli. Så klart!Hur länge var ditt kortaste? Ett år om vi räknar något som ändå var ett förhållande, annars var det väl en sommar.Vill du vara singel eller ha ett förhållande? Jag är ingen singelmänniska i den mening att jag tycker om att springa runt på krogen. Fy vilken ångest. Nej, jag vill vara i förhållande. I det jag är i nu, för det är så fint att jag inte kan förstå att det är på riktigt nästan. Är du en bra pojk/flickvän? Ja, för det mesta. Ingen är perfekt?Vem sov du senast bredvid (av det motsatta könet)? LarsHur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? Mamma var 21 och pappa var 27.Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn? Ja faktiskt, jag har redan tänkt tanken. Men Lars skulle nog tycka att det var en väldigt dum idé, hehe Har du mest blivit dumpad eller dumpat? Dumpad.Hatar du ditt ex? Vilket av dem? Nej det gör jag inte. Av de två riktiga exen jag har så känner jag mig mest likgiltig till en av dem. Mitt första ex var min första riktiga kärlek och han känner jag mest sorg inför. Har du velat bli tillsammans med ditt ex igen? Ja, jag trodde jag skulle dö när mitt första förhållande tog slut. Fast sedan blev vi vänner istället och när man fått lite distans så vet man ju att han gjorde det bästa för oss båda.Har du kvar någonting från dina gamla förhållanden? Saker? Inte så mycket tror jag… Jag sparar sällan på sånt. Men fotografier och sånt finns ju kvar. Det är väl fint att ha kvar.När du vill ha någon, vad gör du? Jag försöker väl visa, på ett sätt som jag hoppas är lagom diskret men som säkert är hur uppenbart som helst, att jag tycker om personen. Skickar sms, skriver mejl. Bästa raggningsrepliken? Jag gillar inte raggningsrepliker alls. Har nog aldrig hört någon som är bra. Eller ja, om ”du är fin” eller ”jag tycker om dig” och sådana där söta oskyldiga repliker räknas som raggningsrepliker så…Hur skulle den perfekta dejten se ut? Då träffas vi på en uteservering och dricker ett glas vin eller två. Så den där värsta nervositeten lägger sig lite… Sedan äter vi pasta och pratar om sådant som vi båda tycker är viktigt och intressant. Det skulle förslagsvis kunna vara politik, fotografering eller böcker. Vi är sådär rörande lika i våra värderingar, upptäcker vi. Efter maten tar vi en lång promenad. Egentligen ska han bara följa mig hem men ingen av oss vill ju att kvällen ska ta slut och vi går runt i flera timmar. Sätter oss i någon lekpark och gungar. Fortsätter gå. När solen börjar gå upp igen så föreslår han en tidig frukost och vi går till det nyöppnade bageriet och har sedan en picknick i en fin park innan vi säger hejdå. Ja, några kyssar blir det ju självklart också!Vem är den viktigaste personen av motsatt kön i ditt liv? Lars!Om mannen i ditt liv skulle du vara otrogen, vad skulle du göra då? Jag vet inte, det beror ju på hur situationen ser ut. Jag tror att det går att förlåta under vissa omständigheter. Men det är ju ett scenario man hoppas slippa. Vill du gifta dig? Varför/Varför inte? Ja, absolut. Fast jag vill inte ha ett stort bröllop där vi får uppmärksamhet av hundra personer hela dagen. Jag kan tänka mig ett litet litet bröllop, med bara några vänner. Kanske åker vi till New York och gifter oss, bara vi och våra bästa vänner. Det vore fint.Vill du ha barn? Ja! Jag vill ha minst två. Är jättesugen.Blir du lätt kär? NejVad faller du för? Begåvning, intelligens, humor. Det ska vara en person som har åsikter, som tycker saker! Någon som är lätt att vara med. Vad är det mest avtändande du vet? Personer som inte tycker någonting. Personer som saknar empati, egoister. Hur viktigt är det att man har något gemensamt? Jag vet inte? Jag och Lars har mycket gemensamt. Vi gillar att diskutera samma typ av ämnen, vi har väldigt lika värderingar, vi tycker om samma typ av filmer och böcker. Men sedan finns det ju vissa saker där vi är väldigt olika. Jag tror nog det är svårt att vara för mycket åt olika håll, det måste vara jobbigt att behöva kompromissa i allt?Har du fått ditt hjärta krossat? Det kändes säkert så just då, men nej. Inte på riktigt.Hur raggar du? Kan inte ragga. Vill inte ragga. Gillar inte ens ordet. Har du en ”utseendetyp” hos killar? Nej, verkligen inte! Vem var din första kärlek? Robert, när jag gick i förskolan.Vad tycker du om att ligga på första dejten? Ja, varför inte.Vad tycker du om one night stands? Har bara haft ett fåtal och det väl aldrig varit någon större grej liksom. Upp till var och en, jag väntar nog hellre.Är kärlek allt i livet? Ja, såklart det är. Utan kärlek vore livet ganska meningslöst.

 2. lina skriver:

  åh vad du verkar ha ett fint och avslappnat förhållande till kärlek. du och ronnie är fantastiska tillsammans! när jag var yngre hade jag en fet crush på honom men nu har jag en större crush på dig!http://ramlad.blogspot.com/2010/10/karlekslista-snodd-fran-niotillfem.html

 3. Veronika skriver:

  ”Det är la gött”. Aaaaahahahaha. Bra svar.

 4. Petertoo999 skriver:

  Det är inte lätt med kärleken..En flickvän jag hade en gång i tiden hon fyllde år, då fick hon ett par gula rosor av en kompis till mig, jag blev fruktansvärt avundsjuk..Det borde vara underförstått, man ger absolut inte varandras flickvänner rosor..Fårskalle!!! När min flickvän somnat, då tog jag och stoppa in rosorna i ugnen, 200 grader 20 minuter, då sloknade de minsann..Sen stoppa jag tillbaka dem i vasen..När min flickvän vaknade på morgonen så tyckte hon att de såg lite konstiga ut. Jag sa såklart att de var dålig kvalitet på blommorna och att det var lika bra och kasta dem direkt..Nej sa min flickvän: de blir nog fina som torkade…Det slutade med att jag hade rosorna över huvudet på mig själv i en hylla i vardagsrummet..Jag låg i min favoritsoffa och fick titta på rosorna..VA FAN!! GUD STRAFFADE MIG DIREKT.

 5. Tanja skriver:

  (Skippade några frågor som inte stämde alls, ingen självcensurering alltså…)Är du i ett förhållande? Ja. Har du kysst någon idag? Nej. Är särbo p g a jobb.När går gränsen vid otrohet? När man sviker och döljer sanningen.Är du romantisk? Inte särskilt. Jag gillar inte champagne, röda rosor och tända ljus eftersom det känns utstuderat. Får spel av chick-lit och romantiska komedier.Hur skulle du beskriva den perfekta pojkvännen? Klyschigt som fan, men: någon som älskar mig som mest när jag förtjänar det som minst. Hur skulle du beskriva dig själv som flickvän? Jag är en jättebra flickvän för det mesta, ibland är jag en mindre bra flickvän och då och då hopplös. Vad är viktigt i ett förhållande? Humor, förståelse, kärlek, jämlikhet. Har du gråtit framför någon du tyckt om? Vem har inte gjort det?Har du lekt med någons känslor? Nej.Hur många har du varit ihop med? En enda.Hur länge höll ditt längsta förhållande? Är inne på 9 år i år.Vill du vara singel eller ha ett förhållande? I ett förhållande.Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? vet inte… jag är kass på att komma ihåg hur gamla mina föräldrar är…Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn? Nej. Aldrig. Hur skulle den perfekta dejten se ut? En eftermiddagsfika med intressanta samtal. Några öl och en punkkonsert skulle också funka.Vem är den viktigaste personen av motsatt kön i ditt liv? Min pojkvänOm mannen i ditt liv skulle du vara otrogen, vad skulle du göra då? Göra slut, omedelbart. Slänga ut honom efter att jag sytt in gamla räkor i linningen på hans kalsonger… Jag skulle aldrig förlåta.Vill du gifta dig? Ja, men inte i kyrkan och inte med en massa snack om Gud och ”Mannen och Kvinnan”. Jag tänker inte ha en vit klänning heller, ofantligt trist färg.Vill du ha barn? Nej. Inte just nu i alla fall. Blir du lätt kär? NejVad faller du för? Humor, omtänksamhet. Personer som är balanserade, självständiga och alltid kan säga ”å andra sidan…” Vad är det mest avtändande du vet? Egoistiska, slibbiga typer. Hur viktigt är det att man har något gemensamt? Viktigt, men det är minst lika viktigt att man inte har allt gemensamt.Har du fått ditt hjärta krossat? Nej, man klarar så mycket mer än vad man tror.Hur raggar du? ”Kan inte ragga. Vill inte ragga. Gillar inte ens ordet” (Citerar Kajsa eftersom det var ett så bra svar)Har du en ”utseendetyp” hos killar? Nej, inte vad jag märkt.Vem var din första kärlek? Fantomen… räknas han?Vad tycker du om att ligga på första dejten? Inget jag själv skulle göra.Vad tycker du om one night stands? Har aldrig haft något, så jag vet inte.

 6. MyyZz skriver:

  Kära nån va det var många frågor:-):-) http://blogg.myyzz.nu/?p=4674

 7. Jennica skriver:

  ”Intelligens, begåvning, kreativitet, självdistans, barnslig humor och värderingar liknande mina. Den gemensamma nämnaren mellan de jag varit otroligt kär i är att de verkligen brinner för det de gör (och är bra på det). Att de är hundraprocentigt seriösa i sitt arbete och är fruktansvärt roliga och tramsiga när de inte jobbar.”Åh, det där stämmer så bra. Det där är min pojk, ju. Hade gjort alla frågor i bloggen min om det inte vore så att pojken läser bloggen och skulle förstå. Och det kan vi ju inte riskera.Brukar inte kommentera så ofta men jag läser jämt. Otroligt fin blogg, mänsklig och tröstande på något vis.

 8. Josefine skriver:

  Fint med kärlek. Inte ofta jag funderar på det sådär egentligen.http://matchesyoureyes.blogspot.com/2010/11/om-karlek-och-sant.html

 9. Isa skriver:

  Nu har jag oxå svarat på frågorna.=) Tog bort några som är lite känsliga just nu… Fin lista! Kärlek är fint, men väldigt svårt… Kram på dig!

 10. Sofia skriver:

  Jag försökte svara på en lista själv också, men det går inte. Jag är nydumpad (eller ja 3 veckor tillbaka men det känns som igår) och allt gör så himla ont. Dessutom kändes det rätt…. fjantigt, att svara på en sådan lista när man inte har någon. Konstigt, men så kändes det. ag ska ge det några försök till, för det är en fin sak att göra ändå och intressant att läsa om andra.

 11. Emma skriver:

  Jag var bara tvungen att svara på de där jag också http://emmaesping.blogg.se/2010/november/karlek.html

 12. Mickaela skriver:

  Jag var tvungen att svara på frågorna, tror det var nyttigt för mig också. Här har du länken om du skulle vilja läsa.. Ha en bra dag! http://bitabarn.blogspot.com/2010/11/karlek-ar-ett-brev-skickat-tusen-ganger.html

 13. Katja skriver:

  Haha, kul! Går in här och ser att du har samma lista som jag svarat på för några dar sen, fast på svenska (min är på engelska). Undra vems blogg jag snott min ifrån, hm… Hursom, listor om kärlek är bäst! Gillade din, här är min: http://www.lyckokatten.se/2010/11/questions-about-love-and-life/KramKatja

 14. ninni skriver:

  annika, vilka otroligt bra och fina svar du har på allt. den här listan med dina svar vill jag kopiera och sätta i en vacker ram. och så när jag tycker att kärlek är svårt ska jag titta på den och förstå kärlek lite bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s