Hur kommer man igång igen?

Det har varit två sådana där dygn som jag kommer att bära med mig. Länge, kanske alltid.

Jag tog tåget in till Stockholm i söndags eftermiddag, för att äta middag med Anna. Planen var att åka hem igen måndag morgon. Men söndagen blev så mycket mer än en middag, det blev drinkar och sedan en natt full av dans och sång och mer dans och ännu mer sång, eftermiddagsfrukost på fik och sedan middag igen, den här gången med våra fina sluskar till pojkvänner, och så mer dans och sång och en idiotisk nattpromenad på isen och…

Två helt sanslöst intensiva dygn senare är jag tillbaka i huset. Min kropp mår inte hundraprocentigt bra just nu, men det får det vara värt.

Förresten har jag blivit sugen på att blogga lite mer. Jag och Anna pratade lite om det igår. Goda och onda cirklar. När man bloggar sällan tar det emot varje gång man ska skriva ett inlägg, ”det borde vara mer innehållsrikt, finare bilder, lika bra att skippa det helt”. Och tvärtom. När man bloggar ofta känns det mycket mer naturligt att lägga upp en bild, ett youtubeklipp, några rader om hur man mår, utan någon större press. Och de små, till synes irrelevanta inläggen ger ju liksom de viktiga. Man får igång tankarna – och lusten att dela med sig av dem.

Vi får se. Kanske blir det så. Jag hoppas det, för egentligen gillar jag ju verkligen att blogga. Saknar det när jag halkar ur bloggandet, som man saknar en kompis man brukade prata med varje dag, om smått och stort.

Har ni några tankar om hur man kommer igång med bloggandet efter en längre svacka får ni väldigt gärna kommentera. Borde jag kickstarta på något sätt? Gå efter något särskilt… schema? Härma andra bloggare jag tycker om?

(Känns lite fånigt att fråga om råd, jag har ändå bloggat i snart sex år. Men är helt klart ur form. Och förresten är det inte fånigt att hjälpas åt, även om det handlar om något så, eh, ”i-landsproblematiskt” som bloggsvackor.)

Annonser

Om annikamarklund

Kattgalen lantis med författarambitioner.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Hur kommer man igång igen?

 1. Katta Kvack skriver:

  Jag tycker att det låter som en alldeles utmärkt idé att härma bloggare du tycker om – kör på en bloggutmaning eller ngt sånt, perfekt när man vill komma igång. Just nu kör jag en med ett bloggtips om dagen: http://www.kattakvack.se/?p=13502 , under december körde jag den där listan med ett nytt ämne för varje dag (men tröttnade och hittade på egna ämnen) och under oktober/november testade jag mig igenom massa gamla kläder och bloggade om det. Perfekt när man behöver en spark i rumpan för att komma igång. Och även jag, som inte direkt lider av bloggtorka tycker det är en kul utmaning för att man liksom går igång flödet och skriver om saker som man kanske inte hade ens reflekterat över tidigare.Alternativt kan man köra en schulmanare: be dina läsare om rubriker och skriv efter dem. Kramar i tusen!

 2. Bloggrina skriver:

  HäppDu är inte ensam om dessa funderingar! Men när jag har kollat runt litet på olika bloggar, så är det inte några avhandlingar eller romaner som är intressanta, utan det vardagliga snacket. Men ibland så känns det inte läge att skriva någonting alls, och det är OK det också, ellerl hur?Ha de/ Tant Bloggrina

 3. Kissowa skriver:

  En grej som hjälpte mig för ett bra tag sen var att ta en sån listutmaning, typ ”7 saker du inte visste om mig” och istället för att bara skriva en tråkigt punktlista så skriver man ett längre inlägg om varje och försöker ta en beskrivande bild. Säg en ny sak var tredje dag? Så har man något att börja med iaf.

 4. Carolina skriver:

  Kör någon utmaningsgrej.. Inget nytt men vi gillar ju dig och du skriver ju bara på ditt sätt… Kanskeee bästa dagarna från 2010. Eller varför inte det här dag 01 – om mig, dag 02 – min första kärlek. Och sådant. Ja vad fan, skickar med det ifall det lockar. Dag 01 – Om migDag 02 – Min första kärlekDag 03 – Mina föräldrarDag 04 – Det här åt jag i dagDag 05 – Vad är kärlek?Dag 06 – Min dagDag 07 – Min bästa vänDag 08 – Ett ögonblickDag 09 – Min troDag 10 – Det här hade jag på mig i dagDag 11 – Mina syskonDag 12 – I min handväskaDag 13 – Den här veckanDag 14 – Vad hade jag på mig i dag?Dag 15 – Mina drömmarDag 16 – Min första kyssDag 17 – Mitt favoritminneDag 18 – Min favoritfödelsedagDag 19 – Detta ångrar jagDag 20 – Den här månadenDag 21 – Ett annat ögonblickDag 22 – Det här upprör migDag 23 – Det här får mig att må bättreDag 24 – Det här får mig att gråtaDag 25 – En förstaDag 26 – Mina rädslorDag 27 – Min favoritplatsDag 28 – Det här saknar jagDag 29 – Mina ambitionerDag 30 – Ett sista ögonblick

 5. Erika skriver:

  Kan du inte ha en frågestund där folk får ställa lite ”större” frågor som du kan svara på i längre inlägg, om du förstår vad jag menar? Om du vill ha mer av en kickstart alltså.Din blogg är btw den bästa i hela, hela världen. Eller du verkar vara det och din blogg speglar det!

 6. Jag var i samma sits (och är det lite nu igen), då hjälpte den här listan bra: http://playasif.blogspot.com/2010/11/for-oss-med-dalig-fantasi-for-er-som.htmlAnnars är, precis som Erika skriver, en frågestund för läsarna alltid en god idé.

 7. Paperback Lover skriver:

  Prova att twittra på bloggen.Typ, skriva bara en rubrik som är en hel mening. Det är ju inte så mycket text och behöver inte vara så himla bra. Och då kanske du kommer på fler meningar du vill skriva och så blir det inlägg till.Så gjorde jag. Mitt problem är att min blogg bara handlar om böcker så när jag inte var sugen på att skriva om böcker så blev det inget skrivet alls. Men så ruckade jag på den regeln bara för att börja skriva igen och då gick det rätt bra.Alltså, inte långa förbestämda inlägg, de ökar bara pressen. Inget schema förutom att skriva en mening per dag, till slut känns en mening för kort och sen är du där igen på 1000 ord om dagen :-)Lycka till!

 8. Efter ett X antal omgångar med hjärt- och lungräddning på min blogg har jag kokat ihop några knep för inspiration.- Se till att titta på dålig TV ibland. Körslaget, The Hills och Top Model är bra riktmärken i tablån.- Ha en kamera i väskan!- Leta i datorn efter gamla bilder och texter- Anteckningsblocket är underskattat. Ta med det var du än går. Då kan du dokumentera alla spontana tankar som kan dyka upp i kollektivtrafiken eller på en ensam lunch. Anteckningarna kan användas till att bygga upp ett blogginlägg. – Tjuvlyssna på folk- Motionera. Ta en löjligt lång promenad. Jag älskar gymmet eftersom folk har så mycket skumma saker för sig. Gå in i deras huvudet och försök lista ut varför de är där. People are strange!Lycka till, din blogg är kul. Hade jag befunnit mig i Stockholm och sett ditt gäng på någon fin restaurang så hade jag blivit avundsjuk. Ni är snygga och ser ut att ha roligt. Keep up the good work!

 9. Rumlan skriver:

  Åh, du borde lägga upp fina bilder som du kan hämta kraft och inspiration från ❤ !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s