You wanna sleep with common people like me?

-2.jpg

Igår var jag alltså på karaokebar med pappa och hans nya flamma. (Ja, jag har lärt mig att det heter karAoke nu. Skyller mitt misstag på det amerikanska uttalet, man säger ju typ ”carrie-okie”.)

Det visade sig vara den typen av karaokeställe där folk kan sjunga. De var verkligen hur-grymma-som-helst. Skit också, tyckte jag. Bland totalt tondöva entusiaster kan jag ju sjunga snygglåtar och känna mig rätt duktig ändå, försöker jag mig på det bland folk med talang blir jag bara den där pinsamma bruden who’s trying waaay too hard.

Alltså fick jag köra på plan B. Vara hon den där roliga tjejen som kanske faktiskt har en sångröst under alla lustiga manér. Ungefär.

Jag inledde starkt med Tenacious D’s ”Fuck her gently”. Det gick över förväntan. När jag satte mig vid bordet igen sa pappa ”I am so proud of you.” Det enda underliga var att han lät nästan… sarkastisk. Konstigt.

Sedan drog jag av Pulps ”Common people” i något slags improviserad duettversion där jag växlade mellan att vara överseende common person (på cockney förstås) och bortskämd, naiv arvtagerska med flickröst och tveksam grekisk accent. Efteråt var min far mycket lättad att jag bara sjungit om att ligga två ynka gånger under hela låten.

Någon gång framåt halv två åkte vi hem, syster kom strax efteråt och sedan låg hon och jag och viskade hemligheter i varandras öron tills solen gick upp.

Det var en bra kväll. Mer än bra. ZUPERBRA.

Om annikamarklund

Kattgalen lantis med författarambitioner.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till You wanna sleep with common people like me?

 1. Hanna skriver:

  Haha, det låter sjukt himla underbart. Jag var på mitt första krogbesök igår (jag ryser av ordet, hu) och ville köra den där galna karaokegrejen, men det blev liksom aldrig av. Så en annan gång.Dittills inspireras jag av dig!

 2. Lina skriver:

  Common people är en jättesvår låt att sjunga för dels är den väldigt lång och dels är det inte många pauser att andas i. Texten går liksom i ett! Grymt att du vågade ta den. Jag sjöng den en gång på en karaokebar på Kreta och jag kommer ihåg att jag då önskade att den tog slut fortare än den gjorde…kram L

 3. Joel skriver:

  Finns det här på film?

 4. Amanda skriver:

  HA! You are Crazy.

 5. Sanna skriver:

  Låter helt underbart roligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s