K.A.O.S.

När det händer som mest grejer är det som svårast att sätta sig och blogga. Vet att jag tjatat om det förut, men det stämmer verkligen. Gör jag nästan ingenting har jag tid och ro att sätta ihop små inlägg om – just det – ingenting, men när det är fullt upp är det så snurrigt i huvudet att jag inte vet var tusan jag ska börja.

Hemma hos oss är det kaos. K-A-O-S. Det har det varit i tre och en halv månad nu, sedan vi kom hem till ett översvämmat hus i början av januari. Alla möbler, alla prylar och flyttkartonger som vi hade i hallen, badrummet och förrådet står utplacerade över hela huset, eftersom vi inte kunnat tvätta sedan i december blir bergen av smutstvätt fler och fler och högre och högre (garderoberna – för att inte tala om tvättkorgarna – har naturligtvis varit överfulla i evigheter) och det är som att ju stökigare det blir, desto mer omöjligt känns det att ta tag i. Jag vet ju inte var tusan jag ska börja där heller.

Nu vill jag bara att badrummet ska bli fäääääärdiiiiiiigt! Hantverkarna har sagt hur många gånger som helst att ”om två veckor är vi klara”. Såklart att de sagt det. Och jag förstår att det drar ut på tiden, jag vet ju att det alltid blir så, jag menar inte att de gör ett dåligt jobb. Men det är bara så påfrestande.

Jag längtar, längtar, längtar tills vi får vårt hus tillbaka, tills det går att röra sig härinne, tills det känns som vårt hem igen.

Vi brukade vara stolta när vi fick besök, över hur lugnt och fint och rofyllt vi hade det. (Om än inte alltid helt välstädat, förstås – det finns ju så mycket annat att göra som är roligare än att städa jämt och ständigt.) Nu vill jag aldrig ta hit någon, eller snarare, det går inte. Det finns ingenstans att sitta, man får flytta på travar med kläder och prylar varje gång man vill förflytta sig, göra smala gångar i allt bråte.

Men! Förutom kaoset så är det ganska bra, allting. Mycket händer, mycket måste göras, men det är i huvudsak spännande och bra saker. Faktiskt händer så mycket just nu att jag inte hunnit spela gitarr en enda gång sedan jag kom hem från Los Angeles. Saknar det. Hoppas att jag inte börjar från noll när jag väl sätter igång igen, utan att ackorden hunnit fastna i fingrarna så att det bara är att repetera dem innan jag kan gå vidare och lära mig nytt.

I alla fall så hoppas jag att det kommer att finnas mer bloggtid, mer blogginspiration, framöver. Och att ni vill fortsätta att titta in här då och då. För jag gillar er!

Om annikamarklund

Kattgalen lantis med författarambitioner.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till K.A.O.S.

 1. Luna skriver:

  Jag fortsätter att kolla in, flera gånger om dagen. För jag gillar ju dig med!Energin försvinner ju mer kaos det är runtom, så är det i allafall för mig. När man som mest behöver ta tag i saker så orkar jag ingenting.När jag är någonannanstans kan jag bli superpeppad att komma hem och röja, men peppen försvinner när jag kommer hem och ser eländet.Det finns en poäng med feng shui i alla fall!Hoppas ni snart får klart badrummet och orkar och har möjlighet att ta tag i all kaos.Kramar i massor!Malin

  • Annika skriver:

   Jamen precis så är det ju! Verkligen. Varje gång jag lämnar huset tänker jag ”när jag kommer hem, då jäklar”. Och så kommer jag hem och hopplösheten bara sköljer över mig. Tanken på hur många långa dagar som kommer att gå åt innan det börjar se det minsta okej ut… Huvvaligen.Ja, oj vad jag hoppas att de faktiskt menar allvar med att det börjar bli färdigt. Hoppas, hoppas, hoppas. Håll tummarna!Tusen kramar, A.

 2. Anna skriver:

  Jag fick två löjligt dåliga notböcker av Mattias i födelsedagspresent. Alltså verkligen LÖJLIGT dåliga. Det är mest Darin, EMD, Sonja Aldén och sånt… Låtar jag aldrig hört förut, låtar med omöjliga noter.Ja, den enda jag kunnat spela är Hallelujah. Och visst kan du den?! Har för mig att du spelat den för mig och i så fall måste vi testa den ihop nästa gång! Du på gitarr, jag på piano.PS. Nu ska vi äta årets första grill och vi saknar er!!!!

  • Annika skriver:

   Men vi saknar er ocksåååååååå!!!!!! Vi ska äta tacos. Vadårå. Det är ju fredag. Freeedagsmyyys!Wow. Låter osannolikt dåligt. Bästa presenterna! Klart vi ska spela Hallelujah ihop. Men det finns ju inget som säger att vi spelar med samma ackord – jag kör ju typ C F G Am nånting, gör det så enkelt som möjligt för mig. But we’ll work it out. Duu å ja borde staarta upp ett baand!

 3. Ruby skriver:

  Ett tips är att hyra ett förråd på Shurgard. Check it out! http://www.shurgard.se

  • Annika skriver:

   Ett förråd i Stockholm för att förvara vår smutstvätt? Tack för tipset, men jag tror att jag behåller kläderna på golvet istället tills renoveringen är klar!

 4. Monika skriver:

  Låter tufft alltså och som ni har det är det helt okej om bloggandet blir lidande! Klart vi fortsätter kika in, vi gillar ju dig med och även om jag kan vara lite dålig på att kommentera så läser jag i stort sett allt du skriver- tycker du skriver så himla bra! Kram

 5. Peter skriver:

  Gillar dig oxå!Ha en underbar lördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s