Om att skyffla skit.

annikabasse.jpg

Jag förstår att vissa bloggare bara skakar av sig taskiga kommentarer. Att de ser det som en del av sin business.

Kanske borde jag också försöka se det så (även om min blogg knappast är en ”business”). Men det är svårt. Både bloggen och krönikorna kräver en tillit, ett slags (verkligt eller inbillat) band mellan mig och er som läser. Man berättar inte om sådant som gör ont om den man berättar för skrattar åt en, man bjuder inte in någon i sitt hem om han ställer sig och pissar på golvet. Det vore ju idiotiskt.

Antagligen har jag blivit alldeles för bortskämd – det har varit en sådan fantastisk fin stämning bland kommentarerna ända sedan Fanny dog. Nu är det inte så längre. Jag vet inte om det är en person som skriver under olika alias eller om det är flera stycken som bestämt sig för att få mig att känna mig som skit. Men vet ni vad? Det behövs inte. Jag mår redan skit. Jag ägnar så ofattbart mycket energi bara åt att fortsätta andas. Varje morgon vaknar jag och känner mig helt jävla stympad, fattar inte hur jag ska orka en dag till.

Du eller ni anonyma som gjort det till er livsuppgift att tala om för mig att jag är skit: det är ni som är skit. Ni är små, patetiska, äckliga, fega människor som i en värld där det redan finns så mycket smärta ändå väljer att tillfoga ännu mer. Där så många redan mår så dåligt vill ni att ännu fler ska må ännu sämre. Förstår ni hur vansinnigt det är? Hur sjukt?

Jag har aldrig gjort er något och jag förtjänar inte era hånfulla och elaka spydigheter. Ni är vidriga som gör att jag inte vill gå in på min egen blogg överhuvudtaget för att jag inte orkar med att bli spottad i ansiktet. Ni blir helt tokiga när jag tar bort era hatiska kommentarer, kallar mig omogen, en barnrumpa, en bortskämd liten fitta för att jag inte vill låta er skit förpesta min blogg. (Och du som drar in min familj i det hela, dig är det ju något seriöst fel på.) Som om det var en rättighet att bli publicerad på en annan människas sajt. Som om jag bara skulle tiga och se på när ni skriver elakheter till de andra som kommenterar bloggen. Som att det omogna är att städa upp ert bajs, inte själva bajsandet.

Så, nu har ni fått ett helt inlägg till er ära. Hoppas att ni är nöjda. Från och med nu kommer inte en enda elak kommentar att släppas igenom. Ni får gärna fortsätta att skriva en i minuten, de raderas olästa.

Till de 99,99% av mina läsare som inte är äckliga idioter: jag hoppas att ni har överseende med att jag sätter på ”godkänn före publicering”-funktionen ett tag. Tack för att ni finns.

Annonser

Om annikamarklund

Kattgalen lantis med författarambitioner.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

91 kommentarer till Om att skyffla skit.

 1. A.Y. skriver:

  Tack själv för denna fina, kloka blogg. Det är helt rätt att stoppa näthatet på det vis man kan, tycker jag. Här är förresten en skitbra krönika om ”näthat” – som ju egentligen är samma gamla hat, egentligen. http://efterarbetet.etc.se/kr%C3%B6nika/samma-gamla-hatVarför ska man INTE få göra vad man kan för att slippa det? Låt dem sitta på flashback och spy ur sig skiten och slösa bort sitt liv istället för att smutsa ner här. Det är de som slösar bort sina liv, får man tänka. Mvh! /jag

 2. Ann-Sofie Holmberg skriver:

  Blir så ledsen för din skull, förstår mig inte på folk, du är så tydlig i ditt språk, i bilden av dig själv, du låter oss verkligen möta dig, så mycket mer på djupet än andra ”kändisbloggar” Vi får undras över din fantastiska integritet, och trots inlägg utan ett ord om din sorg, din Fanny, så finns ändå ditt lidande mellan raderna, och ändå fortsätter du, för vår skull, för dina fans, och förhoppningsvis för ditt eget läkandes skull. Underbart att du tar dig ton emot dessa idioter, vad är det verkligen för vits med att överhuvudtaget komma hit, vi får väl helt enkelt, Annika, bara vara så tacksamma att vi har ett liv!Toppen tycker jag att du rensar deras skit, din blogg är värd så mycket mer än att svärtas ned!!Kram från en som kommer hit, full med beundran :))

 3. Sven Tycker skriver:

  Jag tycker du ska ha den funktionen på alltid. Det finns INGEN anledning att låta publicera andras åsikter på din blogg utan att du godkänt dert.

 4. Luna skriver:

  Herregud! Man förvånas över att det finns människor som är så elaka och taskiga. Antagligen mår de dåligt själv, men det är ingen ursäkt för att ge sig på någon annan. Jag hoppas det blir slut med alla påhopp! Sånt gör mig rent ut sagt förbannad. Jag har själv svårt att skaka av mig om någon betett sig illa eller sagt något elakt. Jag vet hur jobbigt det kan vara. Och mår man redan dåligt innan så orkar man tillslut inte ta emot mer. Jag hoppas att du står på dig gumman! Att du kan börja må bättre och att alla idioter där ute tar hjälp och reder upp sina egna problem och slutar ge sig på andra. Kram Annika! Du är bäst, vad än andra säger!

 5. Hanna skriver:

  Fiiiiiin bild!!! <3<3<3

 6. Pulber skriver:

  Mer Annika åt folket!

 7. Amelia skriver:

  Hur fantastiskt mycket gillar jag dig?! du är verkligen en bra förebild!! 🙂

 8. hannah skriver:

  men orka att folk håller på så, eller asså mina kompisar är också så. Sparka på den som ligger. Alltid är det så. Men det är osäkra tjejer som måste trampa på andra för att stå ut med sig själva.

 9. Lina skriver:

  Jag är en sån där som alltid läser men aldrig kommenterar. Tänkte att eftersom det verkar vara så att elaka människor kommenterar i högre utsträckning än andra, så om vi andra skulle kommentera lika mycket så kanske de försvinner i mängden. Så, vill mest bara säga att du är bra och heja dig!!

 10. Ida skriver:

  Jag beundrar dig. Du sätter ord på det många andra inte skulle våga säga och du har fullkomligt rätt. Att vissa människor har problem (tydligen allvarliga problem) ska ingen annan behöva påverkas av, och jag är glad att du skrev det här. Jag tycker du är väldigt modig och detta tycker jag är styrka. Att du istället för att låta dig trampas på faktiskt säger ifrån. Förklarar vilken otroligt låg nivå det är på att bete sig såhär. Jag gillar din blogg och tycker du förtjänar allt stöd du kan få. Du tar väldigt fina bilder, skriver bra samhällsmedvetna texter som får en att tänka till och jag tycker du känns så äkta. Så ärlig och ödmjuk. Det känns som du är dig själv utan att göra dig till eller lyfta fram/tona ner något. Vad du än gör, låt ingen förstöra det.

 11. Malin skriver:

  Bra Annika! Man ska som Grynet säger, inte ta nån skit! Hoppas de sorgliga människorna lägger ner nu (och får en skvätt dåligt samvete). Jag kommenterar inte så ofta men jag kände för att göra det idag. Kramar

 12. lena skriver:

  Kom ihåg att ha i bakhuvudet att bakom nästan ALL hat på denna jordglob så finns det avundsjuka och osäkerhet som är drivkraften. Du är så jävulskt smart, vacker, vettig, talangfull o.s.v. o.s.v, såklart det driver en del osäkra människor till att se rött (än fast det är förståeligt så är det självklart aldrig en ursäkt). KRAM!

 13. Camilla skriver:

  Funderade länge på vad det är jag vill försöka säga, men egentligen är det nog mest att; Annika, jag tycker du verkar vara en fantastisk bra person!

 14. Sara skriver:

  helt rätt!!! haters måste vara den lägsta sortens människor på denna jord. och det är en klen tröst att det är de som antagligen mår sämst av alla och inte har någon chans på det fina i livet. det är deras avundjsuka och bitterhet och självhat som ligger bakom – inte att det är något fel på dig.du verkar vara en jättefin tjej, och det kan ALDRIG bli för mycket kattbilder! 🙂 inte ego-bilder heller. och så skriver du bra förstås.don’t let them bring you down!!

 15. Rebecca skriver:

  Du är så fin och du förtjänar det inte. (som att någon skulle förtjäna att få oförkänt skit av okända människor) Fy sjutton vad ledsen jag blir när jag läser det här..

 16. Katta Kvack skriver:

  Går det inte att blockera deras ip-adresser? det brukar stävja skiten. Jag har också varit ganska förskonad men de gånger folk har hatat har jag raderat och blockerat. De ska inte komma och diktera hur jag ska må på min blogg – om de tycker jag är så jävla värdelös kan de gott hålla sig därifrån.KRamar!

 17. Sofia skriver:

  Annika, du är helt fantastisk som orkar, och varje gång du publicerar ett nytt inlägg blir jag så glad. Du är en underbar förebild och jag beundrar dig något enormt. Tack!

 18. Katta Kvack skriver:

  Och den anonyma kommentarer var från mig, men det verkar stå anonym nu. Ja ja.Katta Kvack

 19. Cornelia skriver:

  Du är så bra Annika! Bra att du säger ifrån, och självklart är det okej att kommentarerna måste godkännas innan. Heja dig!/C

 20. Rumlan skriver:

  Herregud, vad ledsen jag blir Annika. Vem kan vilja dig något ont, helt obefogat? Jag vet ingen som vill så väl som du eller som hjälper sina läsare så mycket. Ta inte åt dig. Inte alls. Du är värd SÅ mycket bättre ❤ !All kärlek!

 21. Sara skriver:

  Människor som förnedrar andra tror att det ska upphöja dem själva, tyvärr får det bara motsatt effekt. De sjunker bara djupare ner i den geggiga leran av självförakt och avundsjuka.

 22. Izze skriver:

  Det är sjukt vilka människor det finns, och hur oproportionerligt stort utrymme de tar upp. Den här bloggen är en av de finaste, klokaste jag läser och jag vet att den är det för att det är du som skriver den.

 23. w skriver:

  du är helt sjukt bra och jag kan inte komma på en enda sak som någon skulle klaga på hos dig eller din blogg. Människor är störda.

 24. deskriptiv skriver:

  Jag tror aldrig jag kommenterat något alls innan, men jag läser vartenda inlägg. Tycker alltid du känns som en sån där stark människa att se upp till! Det är så bra att det finns såna, för är man rätt ung som jag så är det svårt att välja en bra förebild. Men du står där, verkar trygg i dig själv på något sätt, och visar att man kan säga nej till precis vad man inte vill göra. Tack! ❤

 25. Karolin skriver:

  Annika, du är så fin. Det behövs fler av dig i bloggvärlden. Det är lätt att säga att du inte ska bry dig om spydiga kommentarer, men jag hoppas att du i alla fall ser förbi dem och ser alla fina kommentarer du får istället. Kram.

 26. Fredrica skriver:

  Kom ihåg att vi är så många som läser din blogg och älskar dig. Alla är vi kanske inte bra på säga det.

 27. Veronika skriver:

  Det är så underligt, du skriver ju inte ens något provocerande. Hur som helst så vet du att vi är många många som uppskattar dig, din blogg och dina krönikor. ❤

 28. emme skriver:

  Godkänn på i lugn och ro, och tack för att du sållar bort skiten, så slipper iaf vi se den. Så synd att folk ska hålla på så där. Du sätter ord på det hela så bra! Är glad att du inte ger upp och slutar skriva. Du är en förebild som säger ifrån till hatandet.

 29. Pauine skriver:

  Du är så jäkla bra. Herregud, både i ditt yrke och som person. Verkar det som:) Du skriver vackert, innerligt. Du påverkar människor positivt, oavsett vilket ämne du skriver om. Du är modig som delar med dig både av det sorgliga och det lyckliga. Du förtjänar allt som är fint!

 30. Ann skriver:

  Snälla Annika!Bland alla bloggar som jag har läst är det få som tar såpass viktiga ämnen som du skriver om. Jag tycker att du har jättemycket att ge unga personer, speciellt när du skriver om personliga saker som många andra också kan relatera till.Jag hoppas att du inte låter dig tryckas ned av alla elaka kommentarer, för många andra betyder du och dina skriverier väldigt mycket!

 31. Tekla skriver:

  Du är så himla bra Annika. Glöm aldrig det.

 32. ida skriver:

  fina, fina du. dessa människor är rubbade, låt dem inte förstöra för dig. vi tycker du är fenomenal. puss

 33. Emmy skriver:

  Hej!Nyligen hittat hit och gillar din blogg mycket. Gillar blandningen med fina bilder, husrust/krångel, djur/natur och allt annat. Konstigt med människor som skriver dumheter till andra. Om jag tittar in på en blogg som inte faller mig i smaken slutar jag ju bara läsa den. Ja, ja hoppas det blir slut på dumingar och jag vill tacka för en bra blogg! Tack o hej leverpastej

 34. dordie skriver:

  Ville bara säga tack för dina fina krönikor och blogg, du har ett fantastiskt sätt att hantera språket på, använder orden helt rätt. Skriv en bok vetja!! Jag köper den direkt.Håll ut i din sorg den kommer aldrig att försvinna , men konstigt nog lär man sig leva med den omsider.

 35. Linda skriver:

  Jag tycker så bra om dig, det blir det dock aldrig att man skriver, men nu tyckte jag du behövde veta det.

 36. Sandra skriver:

  Jag blir upprörd när jag läser det här. Jag hoppas att du vet att du är en fantastisk människa (det lilla jag kan veta av att läsa din blogg) och att människor som skriver sådana där elakheter bara är riktigt riktigt små människor med intellekt i storlek med molekyler. Du är grym! ❤

 37. Woodman skriver:

  Annika,Din blogg – dina regler. Det kan ingen vettig människa ha några problem med.Din blogg – dina texter, ditt språk och dina bilder. En njutning och en hjälp för alla som törs känna för andra människor. Och alla som gillar katter :)Vi är många som står bakom dig, och som inte vill att du ska behöva skyffla skit.You’ve got a friend. In fact – I’ve got a feeling that you’ve got a lot of friends.

 38. Sofia skriver:

  Jag förstår att det är svårt att låta bli att ta åt sig av vidriga kommentarer, men tänk på att detta är personer som inte känner dig. Sorgsna själar vars intresse ligger i att klanka ned på andra för att de inte trivs med sig själv. Jag känner inte heller dig men läser dina texter och jag kan inte förstå hur någon ens kan yttra skit mot dig.Jag beundrar dig. Du skriver så otroligt bra! Jag mejlade för några år sedan och frågade hur du gick till väga för att börja skriva. Jag blev så glad när jag fick svar, mejlet ligger fortfarande kvar i min inkorg.Stå på dig. För du är grym och duktig. Glöm aldrig det!Kram!

 39. Jessica skriver:

  Styrka & kramar till dig ! Tycker att du skriver en fantastisk blogg… fullkomligt ääälskar bilderna på dina missar, saknar min egen som är i himlen massor när jag ser dom, men ändå… deras små vackra ansikten lycker kärlek (tycker jag iaf)Avundsamma idioter finns det alltid konstigt många av och det underligaste är att dom jävlarna gömmer sig bakom sin dataskärm och anonyma nick. Det är fasen sorgligt hur tomma i huvet är del är.Stå på dej, var dej själv och gör din grej !

 40. Jenny skriver:

  Heja Annika! Du är jättefin och vi är ju superduper många som tycker det. Låt inte spånen påverka dig, du är för bra för det!!

 41. monika skriver:

  Men fy vad tragiskt att folk beter sig på det sättet! Jättetråkigt att du råkat ut för det. Hoppas att det räcker med att du har godkänn före publicerings-funktionen så du blir kvitt idioterna! Din blogg är jättebra och det är fler som älskar den än tvärtom!

 42. J skriver:

  Jag vill bara tacka för att du delar med dig av livet från alla sidor.Försök att skaka av dig skiten från idioter. Vi är många som förstår hur svårt livet kan vara och gläds åt din förmåga att fömedla så många nyanser. Det är en fröjd att läsa dig och att se dina vackra bilder!

 43. Joanna skriver:

  Din blogg är jättefin! Och katterna är riktiga sötnosar!

 44. Emma skriver:

  Fan vad bra du är Annika! Fan vad bra du är som står upp för din rätt att ha makt över din egen blogg. Fan vad bra du är som är stark nog att skriva det här inlägget. Fan vad bra att du finns. (Hoppas du inte har nåt emot svordomar i kommentarsfältet).Kram på dig

 45. Sytte skriver:

  Vad arg jag blir! Att folk har mage! Jag tycker att du är helt fantastisk, din blogg har varit min favorit i flera år. Kram

 46. Linnéa skriver:

  Har aldrig kommenterat innan men läst din blogg i flera år och vill bara säga att du är fantastisk, så låt inte några enstaka idioter begränsa dig. Det är så härligt och befriande att läsa din blogg, just att du skriver om livet ur dess alla aspekter. Du är grym och en så himla bra förebild för alla unga tjejer (och killar) där ute som läser. Och jättefina bilder tar du också.Kram

 47. Anna skriver:

  Du är så himla bra! Din blogg är som en roman jag aldrig vill tar slut. Tack för dina öppenhjärtliga inlägg!

 48. Alina skriver:

  Åh, Annika! Helt rätt! Jag blir så förbannad. Sketans skitmänniskor som håller på. Stå på dig! Stor stor kram! <3Du är min absoluta favoritblogg av alla i detta stora internet-land.

 49. Lisa skriver:

  Det är helt okej, tycker jag. Min blogg är ungefär 50 gånger mindre än din, och jag tål knappt kommentarer alls. Jag kan vinkla a l l t negativt. Jag tycker du är fantastisk, din blogg fantastisk och jag hoppas du fortsätter skriva. Stor kram

 50. Julia skriver:

  Massa härliga kramar till dig ❤ Du är min förebild och en fantastisk människa.

 51. Cat skriver:

  Du gör helt rätt! Jag har precis satt på den funktionen på min blogg, som trots att den är så liten får anonyma skitkommentarer. Konstruktiv kritik kan jag ta, men kommentarer om att jag inte borde få vara mamma för att jag har ärr på armen eller att jag är så ful att man blir rädd av att titta på mig klarar jag mig bra utan. Som många redan har skrivit: Din blogg är helt fantastisk! Dina bilder är vackra, du skriver underbart och jag tycker att du är helt fantastisk för att du vågar skriva om allt som är svårt. Fortsätt i samma stil och behåll funktionen för all evighet!

 52. Jossan skriver:

  Det är ju tyvärr en klassiker, det där med att lyssna mer på de elaka kommentarerna än de snälla. Önskar att du kan känna all den energi och kärlek vi läsare sänder till dig här och nu och försöka tänka bort de elakheter som några idioter häver ur sig. De intervjuer som publicerats där ”näthatare” fått säga sitt har ju visat att de bara är sorgliga avundsjuka människor som inte står ut med att någon annan är snygg, är en duktig fotograf, har ett fint hus eller bara är allmänt nöjd med något. Du är en stor inspirationskälla för mig, älskar att titta på dina bilder och läsa dina fina och personliga texter. Hoppas verkligen att du orkar fortsätta trots de tråkiga påhoppen.

 53. Mikaela skriver:

  Fy bubblan, för sådana skitungar. Det är klart man bli ledsen. Självklart. Så himla tråkigt att gå in på sin blogg och få läsa sådant! Finns inget tråkigare. Man tycker ju att de borde tröttna snart, hur mycket de än hatar sig själva. De låter självhatet gå ut över bästa möjliga där de själva inte behöver bli utsatta. Fega stackare.Din blogg är jättebra, och du är jättebra!

 54. Anni skriver:

  Älskar dig Annika!<3

 55. elin skriver:

  Det verkar inte som att någon bloggare är förskonad från idioter i kommentarsfältet… Min egen erfarnenhet är att om man ger dem utrymme så eldar det på dem ännu mer. Tycker dettta var ett jättebra inlägg även om det är som när läraren i skolan var arg på dem som skolkade och skällde ut de i klassen som faktiskt var där. Hoppas du vet att vi är många som tycker du är Bäst Annika! Intelligent, rolig, vacker, inspirerande. Ingen är som du.

 56. Malin skriver:

  Finaste Annika,Jag bryr mig inte det minsta om att behöva vänta ett tag på att få en kommentar godkänd innan den publiceras och jag tycker du gör klokt i att aktivera den funktionen. Troll ska inte matas på något sätt. Om du bara tar bort deras kommentarer i framtiden och inte medger deras existens, inte låter dem synas på bloggen så kommer de försvinna. Kram på dig! Du skriver en jättefin blogg och det är fantastiskt att du vågar vara så öppen med dig själv. Kämpa på!

 57. Navigaren skriver:

  Vad himla trist att vissa människor ska förstöra för andra, hoppas att du kommer må bättre.

 58. maja skriver:

  men det är ju helt sjukt att människor håller på så… stå på dig! jag tycker iaf att du är fantastiskt duktig på att skriva och du förtjänar verkligen inte sånt skit. hoppas du fortsätter blogga för oss andra som tycker om att läsa dina texter 🙂 stor kram, m.

 59. Rebecka skriver:

  Annika, gulle gulle gulle. Du är fantastisk.

 60. V skriver:

  Jättebra! Jag blev positivt överraskad av detta inlägg, tycker det är bra att man säger ifrån när dte gäller sånt här, alldeles för få som gör det och fortsätter publicera elaka, kränkande kommentarer…varför skulle det vara okej?

 61. Anni skriver:

  Åh herregud att folk orkar! Har följt din blogg i flera år och du skriver fantastiskt och inspirerar med dina bilder.Extra roligt att följa dig nu då jag också är på väg att lämna Stockholm för en mindre ort och hus.

 62. emma skriver:

  Sa himla starkt skrivet, Annika! DU ar vacker, klok, omtanksam och givmild, och vi alskar dig just darfor. Jag kanner igen mig sa mycket i manga av dina kronikor, blogginlagg och tankar. Att du vagar och kan dela med dig av dina upplevelser och tankar har hjalpt mig sa fruktansvart manga ganger. Och jag vet att du hjalper andra ocksa. Sa fortsatt sprida din karlek och visdom. Det ar bra synd om de som inte ar smarta nog att forsta vilken fantastisk liten bona du ar!

 63. Korpen skriver:

  Men fy. Jag önskar mer empati och omtanke till världen.

 64. Karin skriver:

  Det är fruktansvärt trist att så många störda idioter kanaliserar all sin vrede och bitterhet på samhället, genom att vara taskiga på nätet – och oftast anonymt, mot unga tjejer. Är det ett tecken på hur samhället ser ut idag? Finns det ingen psykiatrisk hjälp att få för dessa människor? Din blogg är alltid givande att läsa (jag älskar katterna med!!) och du ska inte ta åt dig av de här idioternas påhopp!! Ta reda på IP-numren och lägg ut dom på siten så får de skämmas. Stor kram och bli inte ledsen för detta!! Det är många som tycker om dig!

 65. Sandra skriver:

  Du gör rätt i att radera de inläggen helt olästa. Man bestämmer själv vad man vill publicera, de blir bara sura för att de inte blir hörda och skriker alltså ännu högre. Tomma tunnor skramlar mest är väl kanske fel ordspråk att applicera här fast det poppar upp i tankarna.Du är jättevacker, jätteklok och skriver jättefint. Därmed jämt!

 66. Mejsel skriver:

  Bort med alla idioter tycker jag! Här ser du hur många som tycker om den du är och det du gör! Hoppas alla dessa kommentarer hjälper lite, du är superbra! ❤

 67. Mejsel skriver:

  Åh nej varför blev jag anonym, det ville jag inte vara.

 68. Anna skriver:

  Du är fantastisk! Blir uppriktigt ledsen över att vissa människor använder internets anonymitet till att att skita ner din fina blogg. Många kramar till dig!

 69. katarina skriver:

  du är bäst bäst bäst! bry dig inte om alla människor som har stora, stora problem. fortsätt vara så fin som bara du är och en stor kram och en massa styrka för att orka skickar jag dej! /katarina

 70. Christina skriver:

  och tack för att DU finns Annika. All heder åt alla dina inlägg, bilder osv. Skickar upp en stor kram till dig och hoppas att du kommer att fortsätta med ditt skrivande. Du behövs!KramStina

 71. Denise skriver:

  Ta inte åt dig Annika! Du är verkligen inte värd några elaka kommentarer. Du är verkligen en av de allra bästa i bloggvärlden. Jag är dessutom alldeles säker på att du är en underbart fin människa. Tack för att du finns! Din blogg betyder så mycket. Dina texter är ovärderliga. TACK!

 72. josefin skriver:

  Du är inte skit, du är bäst! så är det bara! ta hand om dig.

 73. Monika M skriver:

  Det var ledsamt att en livsbitter hittat dig och njuter av att förpesta din tillvaro. Men försök att inte ta illa vid…ja det är inte lätt jag vet…men tänk på att personen håller sig vid liv genom att hata. Tyvärr finns det många som hatar livet och uttrycker det genom att slå ner på andra. Men tro aldrig att du är något annat än en fantastisk tjej med fantastiskt söta kattor och en hjärtegod man vid din sida! Tro aldrig på den elake! Tro på de som får dig att må bra och tro att du förtjänar att må bra!

 74. Candy skriver:

  Hatar när folk beter sig så. För det första fattar jag inte hur man kan skriva sådant till människor. Även om de mår dåligt själva har de ingen rätt att bete sig så. För det andra är det din blogg och du bestämmer själv vad du vill ska publiceras eller inte. Det säger dessutom sig självt att många människor inte vill publicera kommentarer som är elaka. Vad tänker de med egentligen, när de inte inser det? Hur gamla är de, egentligen? De beter ju sig som tolvåringar, men skrämmande nog finns det människor i vår ålder som beter sig på samma sätt. Man kunde tycka att någon sorts empati och social kompetens skulle ha utvecklats vid det laget, någon sorts folkvett… men tydligen inte för alla. Jag tycker att det är bra att du inte publicerar deras kommentarer. Det är ju antagligen det de vill. Verkar som om många som skriver elaka kommentarer vill bli bemötta, nämligen. De VILL ha bråk. Helt knasigt. När man kan använda sin energi till att skapa gott så skapar man istället dåligt. Man kan rada upp tänkbar förklaring efter tänkbar förklaring till deras beteende och den kan framstå som fullkomligt logisk- men ändå så jävla ologisk och kvar ekar ett stort ”varför?”, för man fattar det ändå inte. Att de dessutom går på ens familj är så sjukt vidrigt. Har hänt mig också och då blir jag verkligen bestört.

 75. Ida Susan skriver:

  Det är bra, håll huvudet högt. Du är fantastisk tycker jag.

 76. Helena skriver:

  Usch vidrigt med sådana människor

 77. Josefin skriver:

  De är enna idioter. Ibland känns det som om de tar över världen, de där idioterna. Men det stämmer ju inte – de bara låter högst. Tycker det är bra att du säger ifrån. Ta ingen skit, som Grynet sade en gång i tiden.

 78. Edith skriver:

  Haha, man blir lite glad av att scrolla ner så långt och se hur många FINA kommentarer du fått. Ändå inte så många som du egentligen förtjänar. Det är lättare att ta till sig det dumma och felaktiga, men försök att förstå att du verkligen är en fantastisk människa, en inspirationskälla, som förgyller och uppmuntrar. Det smärtar mig faktiskt att höra om att du mår dåligt (även om man bortser från de idiotiska & sviniga kommentarerna) och jag hoppas innerligt att du på något sätt och väldigt snart börjar må bättre. För, som sagt, du förtjänar verkligen det bästa. Puss

 79. maria skriver:

  Jag läser, men kommenterar sällan, men nu känner jag att jag behöver visa att jag finns och älskar din blogg!Jag tycker om att du pratar om din smärta och inte döljer den, du hjälper många på det viset. Jag anser att det är otroligt o-själviskt att skriva som du gör. Keep up the good work!PS: jag älskar att du skriver om katterna och jag vet inte hur många gånger jag gick in på din blogg när lillan var sjuk, och höll tummarna för att hon skulle klara sig.

 80. maria skriver:

  fina fina annika…det är så trist att många människor har det så dåligt att de har behov för att trycka ner andra för att själva må bättre. förstår dig helt, att du väljer att ha den här funktionen, för de har så klart inte något att göra i ditt kommentarsfält. det är verkligen bra att du får sagt ifrån, (även fast det är trist att det ska vara nödvändigt).jag har aldrig kommenterat tidigare, men kände bara för att göra det idag. har följt din blogg sedan jag fann den genom underbaraclara för ett halvår sedan. älskar ditt sätt att skriva och det du skriver om. du verkar vara en helt fantastisk människa! empatisk, kärleksfull, klok, innerlig och dessutom väldigt vacker. tack för att du har din blogg! kram och massor av kärlek från mig…

 81. Mary skriver:

  Du har en underbar blogg som gör mig glad med dina fina inlägg och alla sköna bilder på katterna. Jag känner igen mig så mycket i det du skriver och de som skriver sådana elaka kommentarer har inte här att göra. Tack för allt du har skrivit, de har givit mig mycket. Många kramar

 82. Sanna skriver:

  Du är jättebra Annika! Självklart! Fortsätt som du gör, låt ingen annan knäcka dig.

 83. Julia skriver:

  Annika, om du bara visste vilken förebild du är för mig. Har läst din blogg och dina texter jag vet inte hur länge, och alltid finner jag något slags stöd och hopp för mitt eget liv. Du ska bara veta det. Jag vet hur det känns med elaka kommentarer så jag känner med dig (har kanske inte fått i samma vidd, men jag har fått bilder stulna och upplagda på diverse sajter, så tro mig jag vet ändå till viss del) Om jag hade haft en storasyster hade jag velat ha dig.Kram

 84. Dexteria skriver:

  Hej Annica!Din blogg är den första jag läser på morgonen, för de orden du använder ibland skulle kunna vara mina egna. Funderar mycket på att starta en egen blogg där jag kan få ur mig lite gammal skåpmat som faktiskt inte behöver stå därinne och skämmas länge. Mobbing ska motverkas till varje pris och jag vill delta i kampen. Till vidare säger jag att du är så överjordiskt vacker på bilden till detta inlägg<3<3<3<3<3P.S första kommentaren någonsin, var snäll o se över alla evetuella stavfel osv:)

 85. Paperback Lover skriver:

  Instämmer med de 85 (!!) fina kommetarerna ovan. Du ska inte ta nån skit! Men vad märkligt ändå att det finns såna beteenden här på din blogg, vad är det som provocerar så undrar jag? Och jag är inte så duktig på att läsa andras kommentarer här på din blogg så jag har verkligen missat helt att det finns såna tråktroll här. Screena på nu så du slipper den negativa energin!

 86. Paperback Lover skriver:

  Men nej, varför blir man anonym, är det fram tills kommentaren blir godkänd?

 87. emma skriver:

  kärlek till dig

 88. Kristina skriver:

  hej annika. jag förstår inte hur andra människor kan slänga så mycket dynga på någon annan? vi är nog fler än 00,01% som cheerar och peppar på dig för vi tycker om dina texter, bilder och genuinitet som finns i denna blogg. var stark, vi finns här redo att lyssna på dig och agera mot mobbare.kram från en lulebo 🙂

 89. Anna skriver:

  Jag blir fortfarande tårögd varje gång jag tänker på formuleringen i slutet på en av dina krönikor där kring nyårsafton. ”Tiden får gärna springa ifrån mig, för jag vill inte ha den” – fritt citerad ur minnet. Det är vackert. Sen att att du är sjukt snygg gör ju inte bloggen otrevligare.

 90. Maria skriver:

  Men, fy, vilket folk! Bry dig inte om kommentarerna. Jag brukade följa din blogg för 2-3 år sedan, så satt jag och slösurfade på Aftonbladet och bara hittade tillbaka!Din blogg tillförde alltid ett sånt härligt lugn inom mig. Allt lät så fint.Jag var då en ängslig 16-åring som behövde det där lugnet vissa sömnlösa nätter. Tack för det. Tack fina.Kände bara att jag var tvungen att kommentera, blir alldeles arg när folk beter sig som idioter bakom den trygga datorskärmen. Tyvärr tar man så lätt åt sig ibland.Men tänk på alla fina kommentarer du har fått istället. Skit i idioterna. Det är inte värt att lägga ner tid på dom.Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s